Srí Lanka

 

 Boldogító igen, az érintetlen természet ölén – elefántháton! 

Srí Lanka az Indiai –óceán északi részén, India partjaitól délre fekvő könnycsepp alakú sziget.

Srí Lanka neve szingaléz eredetű, ami fénylő országot jelent.

A sziget bővelkedik a trópusi növényekben, de találhatunk itt vadrezervátumot és esőerdőt is, az „aranyhomokos” tengerpartokat pedig kókuszpálmák szegélyezik!

Itt mindenki kikapcsolódhat, elfelejtheti a napi rutint, a városi rohanást, mert a sziget egzotikuma mindenkit magával ragad.

Srí Lanka maga a természet, a lakosok kedvesek, és hagyománytisztelőek.

Akik különleges és feledhetetlen esküvőt képzeltek el maguknak, azoknak ajánlom Srí Lankát!

Az esküvői szertartás úgy kezdődik, hogy a jegyespár megérkezik elefántháton a hófehér homokban felállított pódiumhoz, ahol a ceremóniamester várja őket, hogy összeadja az ifjú párt.

Az esküvői szertartás az ősi, srí lankai hagyományokra épül.  A ceremónia rendkívül hangulatos ugyanis táncosok és dobosok kísérik, az időtartama kb. 45 perc.

A ceremónia színhelye a sziget déli részén található Unawatuna beach, ami 2007-ben, majd 2009-ben újra elnyerte a világ legszebb tengerpartja címet.

Srí Lanka csodás hely, mert megőrizte eredetiségét, az ott élők viselkedésén, ruházatán, nem érezhető az európai hatás, a szigetország még mindig viseli sajátos jegyeit és  értékeit.

Srí Lanka nem csak növény és állatvilágban gazdag, hanem látnivalókban is.

Bámulatosak a hatalmas teaültetvények és mély benyomást tesznek az eltűnt korokból megmaradt romvárosok, buddhista  és hindu kegyhelyek.

Srí Lanka nemcsak esküvőre, de a nászútra is feledhetetlen helyszín!

 

Kapcsolódó téma

Varázslatos Esküvő